ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από επιθέσεις μαοϊστών ανταρτών

Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από επιθέσεις μαοϊστών ανταρτών

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν--ανάμεσά τους και αξιωματούχοι της εκλογικής επιτροπής και παραστρατιωτικοί--σε διαφορετικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα πιθανόν από μαοϊστές αντάρτες στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας στην Ινδία.


Οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν στο ανατολικό κρατίδιο Τσατισγκάρ με διαφορά μισής ώρας και είναι οι σφοδρότερες από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας στη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Οι εκλογές θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο Μπιτζαπούρ σε λεωφορείο που μετέφερε εκλογικούς αξιωματούχους, οι οποίοι επέστρεφαν μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε ασθενοφόρο στη δασώδη περιοχή Μπαστάρ και από αυτήν σκοτώθηκαν πέντε παραστρατιωτικοί και ο οδηγός του οχήματος, δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων κατά των μαοϊστών ανταρτών, ο Ρ.Κ Βιτζ.

Δεν είναι σαφές γιατί οι στρατιώτες επέβαιναν σε ασθενοφόρο, αλλά στο παρελθόν κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια οχήματα για να αποφύγουν τις επιθέσεις των μαοϊστών ανταρτών.

Οι αντάρτες δρουν επί δεκαετίες στην κεντρική και ανατολική Ινδία κι επιδιώκουν τη βίαιη ανατροπή του ινδικού κράτους, το οποίο κατηγορούν ότι αρχικά υφάρπαξε τη γη από τους φτωχούς αγρότες και σήμερα ότι εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο κρατιδίων όπως το Τσατισγκάρ.

Διαβάστε επίσης: Την έπνιξε και την έκαψε γιατί έμαθε ότι ήταν...

Ρoή Ειδήσεων