ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Το αεροπλάνο μπορεί να συνετρίβη στην ξηρά

Μαλαισία: Το αεροπλάνο μπορεί να συνετρίβη στην ξηρά

Άκαρπες παραμένουν δυστυχώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing

Παρά τις προσπάθειες των αρχών ακόμη δεν έχει βρεθεί το παραμικρό σημάδι από την πτήση MH370. Έτσι τώρα ακούγονται φωνές που αμφιβάλλουν για τον αν οι έρευνες γίνονται στο σωστό σημείο.

«Σύντομα θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να εξετάσουμε την πιθανότητα να μην έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό τελικά» παραδέχθηκαν πηγές της διεθνούς ομάδας έρευνας στην εφημερίδα New Straits Times. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλέον εξετάζεται ως πιθανό το σενάριο το αεροπλάνο να συνετρίβη στην ξηρά.

Το δημοσίευμα πάντως τονίζει ότι είναι μάλλον απίθανο να το κρύβει κάποιο κράτος. «Το σενάριο να κατέληξε στην ξηρά δεν είναι απίθανο, καθώς δεν βρήκαμε καθόλου συντρίμμια που να συνδέονται με την πτήση MH370» ανάφεραν οι ίδιες πηγές στην εφημερίδα της Μαλαισίας. «Ομως, η πιθανότητα να κρύβει το αεροπλάνο κάποιο κράτος, τη στιγμή που περισσότερες από 20 χώρες το αναζητούν, είναι παράλογη» πρόσθεσαν.

Την τελευταία εβδομάδα το Bluefin-5, που έχει το σχήμα τορπίλης μήκους 5 μέτρων, πραγματοποίησε 9 αποστολές και κατέβηκε κάτω από το μέγιστο όριό του των 4.500 μέτρων, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα συντρίμμια που είχαν εντοπιστεί από δορυφόρους στον ωκεανό διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν ανήκαν στο αεροπλάνο.

Πλέον η ομάδα έρευνας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το αεροπλάνο κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό και μάλιστα στο τμήμα που έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες, παρότι οι υπολογισμοί «δείχνουν» αυτό το σημείο.

Όπως παραδέχθηκε η πηγή τωβ New Straits Times, θα είναι καθαρή τύχη αν καταφέρουν να εντοπίσουν συντρίμμια με τόσες λίγες πληροφορίες για την πορεία του Boeing που παραμένει εξαφανισμένο εδώ και έξι εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Κορέα: Οι συγκλονιστικοί τελευταίοι διάλογοι τη στιγμή του ναυαγίου