ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Απελευθερώθηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος

Ουκρανία: Απελευθερώθηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σάιμον Οστρόφσκι, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ της Δευτέρας από αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Ο δημοσιογράφος, που υποστηρίζει ότι τον ξυλοκόπησαν ενώ του είχαν κλείσει τα μάτια και του είχαν δέσει τα χέρια, απελευθερώθηκε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα.

"Αισθάνομαι καλά" είπε ο 33χρονος δημοσιογράφος που εργάζεται για τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Vice News ενώ κατευθυνόταν με αυτοκίνητο προς το Ντονέτσκ, συνοδευόμενος από συναδέλφους του. "Ήρθαν να με δουν και μου είπαν να μαζέψω τα πράγματά μου", πρόσθεσε.

Ο Οστρόφσκι αφηγήθηκε ότι τον συνέλαβαν γύρω στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα, σε ένα σταθμό ελέγχου κοντά στην κεντρική πλατεία του Σλαβιάνσκ. "Είχαν μια φωτογραφία μου, με αναζητούσαν. Στην αρχή με χτύπησαν λίγο, μου έδεσαν τα χέρια και μου έκλεισαν τα μάτια με μια κορδέλα. Μετά από μιάμιση μέρα, έβγαλαν την κορδέλα, μου έλυσαν χέρια και κατόπιν με μεταχειρίστηκαν φυσιολογικά", πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος, που παλαιότερα εργαζόταν για το Γαλλικό Πρακτορείο στο Αζερμπαϊτζάν, καλύπτει τα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία για τον ιστότοπο Vice News που επιβεβαίωσε ότι ο Οστρόφσκι "απελευθερώθηκε με ασφάλεια και είναι καλά στην υγεία του".

Ο αυτονομιστής ηγέτης του Σλαβιάνσκ Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ είχε διαψεύσει αρχικά τη σύλληψη του Αμερικανού αλλά κατόπιν παραδέχτηκε ότι κρατείται και τον χαρακτήρισε "προβοκάτορα δημοσιογράφο".

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Ελεύθερος θα αφεθεί ο Αμερικανός δημοσιογράφος