ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδός αθωώθηκε για τον βιασμό της κόρης του

Σουηδός αθωώθηκε για τον βιασμό της κόρης του

Ένας άνδρας που εξέτισε ποινή κάθειρξης σχεδόν δέκα ετών για τον κατ' επανάληψη βιασμό της κόρης του ήταν τελικά αθώος, όπως ανακοίνωσε σουηδικό εφετείο το οποίο τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες.

Ο άνδρας, που τώρα είναι 66 ετών, πιστεύεται ότι εξέτισε το μεγαλύτερο διάστημα στη φυλακή εξαιτίας μιας λάθος καταδίκης στα δικαστικά χρονικά της Σουηδίας.

Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνταν φέρονται να είχαν διαπραχθεί μεταξύ του 1983 και του 1990. Η καταδίκη του βασίστηκε κυρίως στην μαρτυρία της κόρης του καθώς δεν υπήρχαν ούτε άλλος μάρτυρας ούτε στοιχεία.

Το κορίτσι ήταν εννέα ετών όταν ξεκίνησαν οι φερόμενοι βιασμοί. Η ίδια είχε επίσης καταγγείλει ότι ο πατέρας της την είχε κάψει με τσιγάρα και την είχε κόψει με ξυράφι.

Ο άνδρας, που πάντα αρνούνταν τις κατηγορίες, καταδικάστηκε το 2003 σε 14 χρόνια κάθειρξη, αφού εφετείο πρόσθεσε τέσσερα χρόνια στην ποινή του. Αφέθηκε ελεύθερος το 2012 αφού είχε εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του.

Οι αμφιβολίες για την κατάθεση της κόρης δημιουργήθηκαν αφού κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικών κακοποιήσεων το διάστημα 2007-2009.

Μετά τις καταγγελίες αυτές ξεκίνησε νέα έρευνα, όμως δεν υπήρξαν στοιχεία που να τις υποστηρίζουν, γεγονός που προκάλεσε σοβαρές αμφιβολίες για την προηγούμενη μαρτυρία της, αποφάσισε το εφετείο.

Πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αποφάνθηκε ότι η υπόθεση μπορεί να εκδικαστεί εκ νέου.

Μιλώντας στο κρατικό σουηδικό ραδιόφωνο ο Τόμας Όλσον, ο δικηγόρος του άνδρα, δήλωσε ότι ο πελάτης του θα ζητήσει αποζημίωση η οποία θα είναι «αξιοσημείωτη».

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη 28χρονος για το θάνατο του Σουηδού φιλάθλου