ΚΟΣΜΟΣ

Εκπλήρωσε το φιλανθρωπικό του σκοπό ο 19χρονος καρκινοπαθής

Εκπλήρωσε το φιλανθρωπικό του σκοπό ο 19χρονος καρκινοπαθής

Ο 19χρονος βρετανός Στίβεν Σάτον, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια πάσχει από καρκίνο του εντέρου μη χειρουργήσιμο και σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νόσου, συγκέντρωσε ήδη περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ (πάνω από 2,5 εκατ. στερλίνες) για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για το Ίδρυμα Εφηβικού Καρκίνου, το οποίο τον έχει βοηθήσει στον αγώνα που δίνει.


Το ίδρυμα επιβεβαίωσε τη συγκέντρωση του ποσού καταθέτοντας και αυτό 50.000 στερλίνες στο συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί κυρίως από μικρές καταθέσεις ύψους πέντε ή δέκα στερλινών από ανθρώπους που ενέπνευσε ο Στίβεν.

Στη σελίδα του στο Facebook ο Στίβεν έγραψε: "Σας ευχαριστώ εγώ ο ίδιος και σας ευχαριστώ και για λογαριασμό κάθε νεαρού καρκινοπαθούς που στο μέλλον θα ωφεληθεί από το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε".

'Οταν οι γιατροί είπαν πέρυσι στον Στίβεν ότι ο καρκίνος του δεν χειρουργείται πιά, τον προέτρεψαν να κάνει μία "λίστα με επιθυμίες" καταγράφοντας 46 πράγματα που θέλει να επιτύχει, περιλαμβανομένης της συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου στερλινών για το φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ήδη ο Στίβεν έκανε ελεύθερη πτώση, μπάντζι-τζάμπινγκ, τατουάζ, έμαθε τρικ των ζογκλέρ, οδήγησε ηλεκτρικό σκούτερ (Segway), αλλά αμφιβάλλει αν θα προλάβει να επισκεφθεί το Μάτσου Πίτσου στο Περού ή να χορέψει στο βραζιλιάνικο καρναβάλι.

Η δημοσιότητα που έλαβε η περίπτωσή του έκανε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα να επισκεφθούν την σελίδα του στο Facebook, όπου ο ίδιος φροντίζει να ενημερώνει τους επισκέπτες του για την θεραπεία και τον αγώνα του.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη σελίδα του, την Τρίτη νόμιζε ότι ήταν "ξοφλημένος" μετά την κατάρρευση του πνεύμονά του, αλλά επέζησε και από αυτή την περιπέτεια και πρόλαβε να πληροφορηθεί το υπέρογκο ποσό που συγκεντρώθηκε.

Διαβάστε επίσης: Ο καρκινοπαθής που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους! (vid+phs)