ΚΟΣΜΟΣ

Κάιρο: Διαδήλωση για την απόσυρση νόμου περί διαδηλώσεων

Κάιρο: Διαδήλωση για την απόσυρση νόμου περί διαδηλώσεων

Την αντίθεσή τους σε έναν νόμο που περιορίζει ή απαγορεύει τις διαδηλώσεις, μόλις ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο πρώην αρχηγός του στρατού, Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι, αναμένεται να είναι ο τελικός νικητής εξέφρασαν εκατοντάδες Αιγύπτιοι ακτιβιστές το Σάββατο.

Οι ακτιβιστές διαδήλωσαν στο Κάιρο με πορεία προς το προεδρικό μέγαρο, ζητώντας την απόσυρση του νόμου που ψηφίστηκε από την προσωρινή ηγεσία της Αιγύπτου τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο να περιορίσει τις ταραχές που ξέσπασαν μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο νόμος απαιτεί από όσους σχεδιάζουν να διαδηλώσουν να λαμβάνουν προηγουμένως την άδεια της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτόν τον νόμο, συγκεντρώθηκαν στο Κάιρο χωρίς να ζητήσουν την άδεια της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν αντέδρασαν και έτσι δεν επεκτάθηκε η βία.. «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες για την ακύρωση αυτού του νόμου», δήλωσε ο διαδηλωτής και εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος αλ- Ντοστούρ, Χαλέντ Νταούντ. «Ελπίζω ο νόμος να αποσυρθεί έτσι ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες» συμπλήρωσε.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά του στρατού, έκαψαν αφίσες του Αμπντέλ Φατάχ αλ - Σίσι, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής του στρατού τον περασμένο μήνα, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 26 και 27 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πρώτος σκύλος μελισσοκόμος! (photos)