ΚΟΣΜΟΣ

Στεφάνια ελιάς από τον Μαραθώνα στον Μαραθώνιο του Ντίσελντορφ

Στεφάνια ελιάς από τον Μαραθώνα στον Μαραθώνιο του Ντίσελντορφ

Στο πλαίσιο προσπάθειας ώστε να συνδεθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος του Ντίσελντορφ με την Ελλάδα, ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στη γερμανική πόλη, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, βράβευσε τους νικητές με στεφάνια ελιάς φτιαγμένα στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Στους μικρούς αθλητές του αγώνα δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια από την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα από τον επίτιμο πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Σπύρου Ζαγάρη.

Η συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ με την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της πόλης και τον πρόεδρό της Γιαν-Χένινγκ Βίνσερμαν αναμένεται όμως να διευρυνθεί, ενώ για το 2015 προγραμματίζεται ήδη η μεταφορά της φλόγας του Μαραθωνίου από τον Μαραθώνα στο Ντίσελντορφ. Η φλόγα ανάβει κάθε χρόνο σε ειδική τελετή στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων και κατόπιν διατηρείται στο Μουσείο του Μαραθωνίου προκειμένου να μεταφέρεται στους ανά τον κόσμο μεγάλους διεθνείς Μαραθωνίους.

Στην πρωτοβουλία του ελληνικού Γενικού Προξενείου αναφέρεται και η εφημερίδα «Rheinische Post», η οποία, σε εκτενές αφιέρωμά της, επισημαίνει ότι οι νικητές του αγώνα έλαβαν στεφάνι ελιάς, ακριβώς όπως στην αρχαιότητα. Αναφέρεται μάλιστα στον κ. Δελαβέκουρα περιγράφοντάς τον ως «ειδικό επί των Μαραθωνίων, ο οποίος γνωρίζει την σημασία αυτής της θρυλικής διαδρομής και επιφύλαξε έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό από την χώρα του στους καλύτερους δρομείς της διαδρομής του Ντίσλεντορφ».

Ο συντάκτης καταλήγει μάλιστα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Δελαβέκουρας «θα μπορούσε την επόμενη χρονιά να φέρει και λίγο ήλιο από την πατρίδα του», διότι οι δρομείς έτρεξαν την διαδρομή υπό βροχή.

Διαβάστε επίσης:

Μαραθώνιος Παρίσι: Στεφάνι από το Μαραθώνα στους νικητές