ΚΟΣΜΟΣ

Η Κωνσταντινούπολη πλημμύρισε ξανά στο αίμα (pics&vid)

Η Κωνσταντινούπολη πλημμύρισε ξανά στο αίμα (pics&vid)

Τα επεισόδια, η βία και το αίμα έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, όπου διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με... φόντο την πλατεία Ταξίμ.

Δεκάδες Τούρκοι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους με αφορμή τις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά επιχείρησαν από το πρωί να προσεγγίσουν την πλατεία, αγνοώντας την απαγόρευση της κυβέρνησης.

Η παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής ήταν άμεση και ιδιαίτερα δυναμική. Με χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος και από εκείνη την ώρα και έπειτα, η κατάσταση εκτραχύνθηκε, ιδιαίτερα στην περιοχή Μπεσίκτας, που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Έχοντας αποκλείσει τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην Πόλη, αναστείλει τις υπηρεσίων των πορθμείων και κλείσει τους σταθμούς του μετρό, οι Αρχές προσπάθησαν να κρατήσουν τα πλήθη μακριά από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης και την Πλατεία, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε το κέντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και στο μακρινό τόπος δολοφονίας, καθώς το 1977, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτομαγιάς, 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 136 τραυματίστηκαν.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είναι ενδεικτικές της κατάστασης, όπως επίσης και των τακτικών που χρησιμοποιούνται εις βάρος των διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Δεκάδες τραυματίες στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά