ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά με συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας

Πρωτομαγιά με συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας

Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και αριστερών διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά του δεξιού εξτρεμισμού σημειώθηκαν χθες Πέμπτη ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

Διαδηλωτές στη πόλη του Ντόρτμουντ στα δυτικά της χώρας και στην πόλη Πλάουεν στα ανατολικά κοντά στα σύνορα με την Τσεχία έκαψαν κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και μπουκάλια όπως ανέφεραν οι αρχές. Η αστυνομία στο Ντόρτμουντ για να διαλύσει τους διαδηλωτές χρησιμοποίησε γκλομπ και σπρέι πιπεριού. Στο Πλάουεν περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια σε μια εκδήλωση από περίπου 400 ακροδεξιούς εξτρεμιστές ενώ στο Ντόρτμουντ περίπου 600 αριστεροί εναντιώθηκαν κατά 450 δεξιών εξτρεμιστών.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και τέσσερις συνελήφθησαν στο Ντούισμπουργκ επίσης στα δυτικά της Γερμανίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ μελών ακροδεξιών ομάδων και αριστερών διαδηλωτών. Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και στο Ροστόκ στα βόρεια της Γερμανίας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια μιας συγκέντρωσης του αντι-μεταναστευτικού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος( NDP ), στο οποίο μετέχουν πολλοί νεοναζί.

Και σε πολλές άλλες πόλεις ειδικά στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και συγκεντρώσεις δεξιών και αριστερών ομάδων.

Διαβάστε επίσης:
Κριμαία: Πορεία για την Πρωτομαγιά κρατώντας ρώσικες σημαίες