ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Καταδικάστηκε για κατάχρηση ο πρώην ταμίας της «Μαργαρίτα»

Ιταλία: Καταδικάστηκε για κατάχρηση ο πρώην ταμίας της «Μαργαρίτα»

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, για κατάχρηση 25 εκατομμυρίων ευρώ, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ρώμης ο Λουίτζι Λούζι, πρώην γερουσιαστής και ταμίας του κεντρώου κόμματος «Μαργαρίτα».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας Guardia di Finanza, ο Λούζι οικειοποιήθηκε το ποσό αυτό μεταβιβάζοντάς το στον προσωπικό του λογαριασμό, από λογαριασμό τραπέζης της «Μαργαρίτας».

Οι δυο φοροτεχνικοί που είχαν συνεργασθεί, όπως αποδείχθηκε, στην απόκρυψη της απάτης, καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση τριών και δυο ετών και οκτώ μηνών, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι ο Λουίτζι Λούζι είχε προσπαθήσει να κατηγορήσει για συνυπαιτιότητα στους εν λόγω οικονομικούς χειρισμούς τον πρώην επικεφαλής της Μαργαρίτας και υπουργό Πολιτισμού Φραντσέσκο Ρουτέλι. Το δικαστήριο της Ρώμης, ωστόσο, καταδίκασε σήμερα τον Λούζι να αποζημιώσει τον πρώην υπουργό με το ποσό των 5.000 ευρώ.

Το χρηματικό ποσό το οποίο οικειοποιήθηκε ο πρώην ταμίας της «Μαργαρίτας» - ο οποίος έχασε με την καταδίκη του αυτή δια βίου το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, όπως και το δικαίωμα να αναλάβει δημόσια αξιώματα — προερχόταν από τα κονδύλια της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Χαμένο Μπόινγκ: Στο σωστό σημείο οι έρευνες, έκθεση για την πορεία του