ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Eπίθεση στην επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ

Συρία: Eπίθεση στην επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ

Καυστική επίθεση εναντίον της επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Βαλερί Άμος, κατηγορώντας την ότι ψεύδεται ενώ απαίτησε την αντικατάστασή της, εξαπέλυσε κυβερνητική εφημερίδα της Συρίας.

«Η Άμος συγκέντρωσε στην έκθεσή της ένα απάνθισμα ψευδών και υποκριτικών όρων το οποίο μπορεί κανείς να βρει στα λεξικά της Δύσης» έγραψε η Ας Σάουρα. «Εκείνη συνέταξε την έκθεσή της με την έγκριση των πρωτευουσών της Δύσης προτού την παρουσιάσει ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας και στα μέσα ενημέρωσης».

Προχθές, στη Νέα Υόρκη, η Άμος επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας την αποτυχία των προσπαθειών για τη βελτίωση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Συρίας και αποδοκίμασε «την ελάχιστη επίδραση της προσέγγισης που είχε επιχειρηθεί έως τώρα».

Την ώρα που οι χώρες της Δύσης κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση ότι εμποδίζει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς εξήγησε ότι μόνο «η υιοθέτηση ενός δεσμευτικού ψηφίσματος υπό το κεφάλαιο 7 (θα) επιτρέψει στον ΟΗΕ να δράσει χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης» την οποία αφορά.

«Αυτό που ο Αμερικανός δεν αναφέρει, το λέει η Άμος. Αυτό που ο Γάλλος δεν τολμά να πει, εκείνη το εκφράζει. Αυτό που ενοχλεί τον Βρετανό, εκείνη το αναλαμβάνει. Αυτό που ο Ισραηλινός κρίνει δευτερεύον, εκείνη το υπογραμμίζει. Έχει μετατραπεί σε όργανο της εκστρατείας» εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας, κατηγόρησε την Άμος η εφημερίδα.
«Η Άμος δεν είναι πια άξια της αποστολής της (…) Προκαλεί πλήγμα στην αξιοπιστία του ΟΗΕ» υποστηρίζει η Ας Σάουρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ηρωικός έφηβος έσωσε άνδρα από αυτοπυρπόληση! (video)

Ρoή Ειδήσεων