ΚΟΣΜΟΣ

Γερουσιαστής ψηφίζει Χίλαρι για πρόεδρο των ΗΠΑ

Γερουσιαστής ψηφίζει Χίλαρι για πρόεδρο των ΗΠΑ

Ολοένα και αυξάνονται οι Αμερικανοί που θεωρούν ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι ιδανική για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της, ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν από τη Βιρτζίνια, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, παρά το ότι η ιδία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα εάν και κατά πόσον θα διεκδικήσει το ανώτατο αξίωμα στη χώρα στις εκλογές του 2016.

Ο Κέιν, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα όταν ο νυν πρόεδρος είχε κερδίσει την Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2008, ανακοίνωσε την υποστήριξή του με μια ανάρτησή του στο Twitter και σε μια συνάντηση με στελέχη του Συμβουλίου Γυναικών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα.

«Σήμερα ενθάρρυνα τη Χίλαρι Κλίντον να είναι υποψήφια για την προεδρία και δεσμεύθηκα να την υποστηρίξω εάν το πράξει», ανέφερε ο Κέιν στο μήνυμά του.

«Η Κλίντον αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί από όλες τις κοινωνικές ομάδες και έχει την κατανόηση και τις ικανότητες που χρειάζονται για να βελτιώσει την καθημερινή μας ζωή», ανέφερε ο Κέιν, πρώην κυβερνήτης της Βιρτζίνια.

Δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν γίνει φέτος δείχνουν ότι η Κλίντον προηγείται με 50% και πλέον έναντι οποιουδήποτε άλλου πιθανού υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, περιλαμβανομένου και του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η 66χρονη Κλίντον είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια το 2016 και «θα συνεχίσει να το σκέφτεται για λίγο καιρό».