ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Απειλές κατά της ζωής του Τζέρι Άνταμς (βίντεο)

Ιρλανδία: Απειλές κατά της ζωής του Τζέρι Άνταμς (βίντεο)

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προειδοποίησε την οικογένεια του Τζέρι Άνταμς, του προέδρου του κόμματος Σιν Φέιν, ότι έχει λάβει αξιόπιστες πληροφορίες για απειλές κατά της ζωής του, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του μετά την τετραήμερη κράτησή του, ανέφερε σήμερα το κόμμα του.


Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) άφησε ελεύθερο χθες Κυριακή τον Άνταμς μετά τη σύλληψη και την ανάκρισή του για τέσσερις ημέρες για την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας της Τζιν Μακόνβιλ το 1972, μια υπόθεση στην οποία ο Άνταμς λέει ότι δεν έχει καμιά ανάμιξη.

Μετά την απελευθέρωσή του Άνταμς, η αστυνομία πήγε στο σπίτι του και είπε στη σύζυγό του Κολέτ ότι εγκληματίες απειλούν τη ζωή του συζύγου της, ανέφερε το κόμμα του, το Σιν Φέιν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η PSNI επισκέφθηκε τα σπίτια των Τζέρι Άνταμς και του (στελέχους των Ιρλανδών Ρεπουμπλικάνων) Μπόμπι Στόρι χθες το βράδυ για να τους προειδοποιήσει για αξιόπιστες απειλές κατά της ζωής τους», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα Δικαιοσύνης του Σέιν Φέιν, ο Ρέιμοντ Μακάρτνεϊ.
Από την πλευρά της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας δεν έγινε κανένα σχόλιο προς το παρόν.

Οι καθολικοί και οι προτεστάντες ηγέτες της Βόρειας Ιρλανδίας, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της ημιαυτόνομης επαρχίας, του Πίτερ Ρόμπινσον και Μάρτιν Μαγκίνες, έχουν δεχτεί απειλές για τη ζωή τους κατά το παρελθόν, εξαιτίας της υποστήριξής τους στην ειρηνευτική διαδικασία.

Η σύγκρουση στη Βόρεια Ιρλανδία έληξε με την ειρηνευτική συμφωνία του 1998, αλλά σποραδικά βίαια επεισόδια συνεχίζουν να καταγράφονται στην επαρχία και μάλιστα με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης: Β. Ιρλανδία: Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος ο Άνταμς