ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αυξάνεται η διαφορά του Δημοκρατικού Κόμματος με το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Αυξάνεται η διαφορά του Δημοκρατικού Κόμματος με το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Αύξηση της διαφοράς των ποσοστών του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος από εκείνα του Κινήματος Πέντε Αστέρων παρουσιάζει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης Rai από την εταιρία Ιxè, λίγες ημέρες πριν διεξαχθούν οι ευρωεκλογές.


Το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο της κυβέρνησης, συγκεντρώνει 33% της πρόθεσης ψήφου, δηλαδή αυξάνει τη δύναμή του κατά 0,9% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, πριν από μια εβδομάδα.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 26,6% και χάνει το 0,8% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια δεν ξεπερνά το 17,8%. Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά για την πολιτική δύναμη του «πρώην Καβαλιέρε», «παρά την απευθείας στράτευση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων», όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ότι αφορά τις μικρότερες πολιτικές δυνάμεις, η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται στο 5,3% και η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο στο 4,8%.

Πολύ κοντά στο όριο εισόδου στην Ευρωβουλή (στην Ιταλία καθορίζεται στο 4%) είναι , επίσης, σύμφωνα με την Ixè, τόσο το δεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» – το οποίο λαμβάνει το 3,9% της πρόθεσης ψήφου – όσο και το ψηφοδέλτιο Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα, στο 3,8%.

Διαβάστε επίσης: Σε νέα επέμβαση υποβλήθηκε ο οπαδός της Νάπολι που τραυματίσθηκε