ΚΟΣΜΟΣ

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Γιορτάζουμε το κουράγιο και την πίστη

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Γιορτάζουμε το κουράγιο και την πίστη

Στη Σόφια μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πραγματοποιήθηκε χθες ο εορτασμός της "Ημέρας του θάρρους" από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο.

Ο Πατριάρχης έκανε μια επίσημη καθαγίαση στις πολεμικές σημαίες και τα λάβαρα, όπως αναφέρει το NewsBG.ru.

Προσφωνώντας τους παρευρισκόμενους,o Πατριάρχης Νεόφυτος τόνισε ότι σήμερα η Εκκλησία τιμά την μνήμη του μάρτυρα Αγίου Γεωργίου. «Είναι μια γιορτή για το κουράγιο και την πίστη, γιορτή του θάρρους και της ανδρείας.

Οι Βούλγαροι στρατιώτες εμπνεύστηκαν από τα κατορθώματα του Αγίου Γεωργίου, και προσεύχονταν σ 'αυτόν σε δύσκολες μάχες.

Ο στρατός, ο οποίος σαν τον Γεώργιο θριαμβευτικά πέρασε μέσα στην ιστορία μας, στέφθηκε με πολλές νίκες, υπερασπίστηκε το λαό του σε δύσκολους καιρούς, και έχει αποδείξει το θάρρος και την ανδρεία του. Ο στρατός, ο οποίος σήμερα βρίσκεται μπροστά σε σύνθετες αντιφατικές εξελίξεις της νεωτερικότητας ως πιστός θεματοφύλακας της ειρήνης και της ηρεμίας », - είπε στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης ευλόγησε όλους τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ,του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης Mikhail Mikov,υπουργών της κυβέρνησης, στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς, διπλωματών κ.α.

Διαβάστε επίσης

Μητροπολίτης Ονούφριος προς πολιτικούς: Μην χρησιμοποιείτε το λαό για δικό σας συμφέρον