ΚΟΣΜΟΣ

Σκάβουν στην Πορτογαλία για τη μικρή Μαντλίν

Σκάβουν στην Πορτογαλία για τη μικρή Μαντλίν

Σε νέα φάση μπαίνουν οι έρευνες της Βρετανικής αστυνομίας για την μικρή Μαντλίν, το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από επτά χρόνια από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε με τους γονείς της σε θέρετρο της Πορτογαλίας και έκτοτε αγνοείται.

Η προσοχή των αρχών στρέφεται πλέον εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα και ο βρετανικός τύπος γράφει ότι η αστυνομία της χώρας πήρε άδεια από τις πορτογαλικές αρχές, για να σκάψει γύρω από το ξενοδοχείο στην πόλη Πλάγια Ντα Λουζ, όπου διέμεναν οι Μακ Κέιν τον Μάιο του 2007- όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην Κω για τον μικρό Μπεν, πριν λίγους μήνες.

Οι έρευνες θα γίνουν σε μια μεγάλη χωματερή κοντά στο ξενοδοχείο αλλά και στο εστιατόριο όπου δειπνούσαν οι γονείς της, όταν η Μαντλίν εξαφανίστηκε. Οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας με ειδικά ραντάρ για να εντοπίσουν- αν υπάρχουν- υπολείμματα από την σωρό του άτυχου κοριτσιού.

Ωστόσο, η βρετανική αστυνομία δεν επιβεβαίωσε ανοικτά την είδηση και προέτρεψε τους δημοσιογράφους αν είναι προσεκτικοί σε ότι μεταδίδουν. Επίσης, τα μέσα ενημέρωσης της Πορτογαλίας μετέδωσαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των ερευνών.