ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η μεγαλύτερη οικονομική απάτη όλων των εποχών!

Αυστραλία: Η μεγαλύτερη οικονομική απάτη όλων των εποχών!

Ένας 24χρονος υπάλληλος της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας εκδόθηκε από την Καμπέρα στη Βικτόρια προκειμένου να δικαστεί κατηγορούμενος για συναλλαγές με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες, το λεγόμενο insider trading.


Πρόκειται για τον Κρίστοφερ Χιλ που κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τον 26χρονο υπάλληλο της τράπεζας National Australia Bank, Λούκας Καμάι σε μια απάτη ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα ο Καμάι ήταν και ο «μυστήριος» αγοραστής που αγόρασε ένα διαμέρισμα της γνωστής αυστραλιανής τηλεοπτικής εκπομπής The Block.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο και βάσει του κατηγορητηρίου συνεργάζονται εδώ και ένα χρόνο, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη από παράγωγα της αγοράς συναλλάγματος.

"Πρακτικά χρησιμοποίησαν απόρρητα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας για να προβλέψουν τις διακυμάνσεις του δολαρίου Αυστραλίας" εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας.

"Η έρευνα ήταν περίπλοκη" δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας συμπληρώνοντας πως έγινε σε συνεργασία με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς της χώρας.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον τραπεζικό υπάλληλο είναι insider trading, δωροδοκία αξιωματούχου του δημοσίου και ξέπλυμα χρήματος. Ο αξιωματούχος της στατιστικής αρχής κατηγορείται για insider trading, δωροληψία, χρήση απόρρητων στοιχείων και κατάχρηση δημόσιου αξιώματος. Οι αρχές κατάσχεσαν επίσης ένα ακίνητο, ένα αυτοκίνητο και κεφάλαια αξίας 7 εκατ. δολ. Αυστραλίας

Διαβάστε επίσης: Παραλίγο μακάβρια γκάφα: Τι πήγε να κάνει η... πανέξυπνη παρουσιάστρια