ΚΟΣΜΟΣ

Αισιόδοξος ο πρόεδρος της Νιγηρίας για την εύρεση των μαθητριών

Αισιόδοξος ο πρόεδρος της Νιγηρίας για την εύρεση των μαθητριών

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δήλωσε την Κυριακή ότι η διεθνής βοήθεια σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και μέσω των μυστικών υπηρεσιών, τον κάνει αισιόδοξο ότι θα βρεθούν οι 200 μαθήτριες που έπεσαν θύματα απαγωγής τον περασμένο μήνα από φανατικούς ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Η Νιγηρία θα είναι στην ευχάριστη θέση να έχει την βοήθεια του Ισραήλ που διαθέτει εμπειρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το προεδρικό μέγαρο στην Αμπούτζα. Ο πρόεδρος Τζόναθαν είναι «πολύ αισιόδοξος ότι με το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, την ανάπτυξη σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων και τη συλλογή πληροφοριών για την υποστήριξη των προσπαθειών της Νιγηρίας ... η επιτυχία θα έρθει σύντομα», αναφέρεται επίσης.

Το Ισραήλ έγινε η τελευταία χώρα που προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια στη Νιγηρία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και συγκίνηση. Αν και από το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τη βοήθεια που θα σταλεί, ο πρόεδρος της Νιγηρίας είπε ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Νετανιάχου, ο ισραηλινός πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι θα σταλεί μια ομάδα ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η διεθνής βοήθεια για τον εντοπισμό των κοριτσιών έρχεται, ενώ φουντώνει η κριτική κατά της κυβέρνησης του προέδρου Τζόναθαν για την καθυστέρηση που επέδειξε στη αναζήτηση των ομήρων.

Διαβάστε ακόμα:

Μπανγκόγκ: Φίδι πήρε… ταξί! (video)