ΚΟΣΜΟΣ

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι Αυστριακοί με την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι Αυστριακοί με την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ένα ποσοστό 70% των Αυστριακών εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο και μόλις το 23% θεωρεί ότι αυτή εξελίσσεται στην σωστή κατεύθυνση, διαπιστώνεται με βάση μια αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ" που δημοσιεύθηκε σήμερα.


Το ίδιο αρνητικά εκτιμάται από τους ερωτηθέντες και η εξέλιξη της Αυστρίας, καθώς μόνον ο ένας στους τέσσερις απαντά ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή πορεία, ενώ ένα ποσοστό 62% είναι της γνώμης πως δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της δημοσκόπησης, τον Βέρνερ Μπόιτελμαγερ, αυτά τα αποτελέσματα, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφήνουν να εννοηθεί ότι την 25η Μαΐου θα πρέπει να αναμένεται ένα σημαντικό ποσοστό ψήφων διαμαρτυρίας.

Στο πλαίσιο της ίδιας δημοσκόπησης τέθηκε επίσης το ερώτημα αν οι Ευρωεκλογές στην Αυστρία αφορούν περισσότερο το μέλλον της Ευρώπης ή θέματα εσωτερικής πολιτικής, με ένα ποσοστό 58% να απαντά πως αυτές θα δώσουν την ευκαιρία για ένα "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" στο πεδίο της εσωτερικής πολιτικής και το 34% να εκτιμά αντιθέτως ότι η διαδικασία αυτή αφορά κυρίως ευρωπαϊκά ζητήματα.

Στη δημοσκόπηση οι άνδρες εμφανίζονται να έχουν θετικότερη εικόνα για την ΕΕ από ό,τι οι γυναίκες, όπως επίσης οι νέοι κάτω των 30 ετών και εκείνοι με μεγαλύτερη μόρφωση.

Διαβάστε επίσης:

Γιοχάνες Χαν: «Πολύ θετικά τα σημάδια στην Ελλάδα»

Ροή Ειδήσεων