ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία καλεί σε εθνικό διάλογο το Κίεβο

Η Ρωσία καλεί σε εθνικό διάλογο το Κίεβο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας να αρχίσει έναν διάλογο με τους πολίτες σχετικά με τη μελλοντική δομή των κυβερνητικών της χώρας, μετά τη «νίκη» που ανακοίνωσαν οι αυτονομιστές στα δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε δύο περιοχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


Σε μια ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι «οι αρχές του Κιέβου συνεχίζουν να επιδεικνύουν μια εγκληματική έλλειψη ετοιμότητας για διάλογο με το λαό» της Ουκρανίας και κάλεσε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ανατολικών και νότιων περιοχών.

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ψηφοφοριών δείχνουν πειστικά μια πραγματική επιθυμία από μέρους των πολιτών στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ να λαμβάνουν ανεξάρτητα αποφάσεις για θέματα που έχουν ζωτική σημασία για τους ίδιους», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Η ρωσική διπλωματία απέφυγε να ταχθεί ανοικτά υπέρ της ανεξαρτησίας των περιοχών αυτών της Ουκρανίας ή της εισδοχής τους στη Ρωσία. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι «πιστεύουμε πως τα αποτελέσματα θα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο ενός διαλόγου ανάμεσα στο Κίεβο, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ».

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Κάλεσμα στον Πούτιν από τους αυτονομιστές του Ντονέτσκ

Το Βελιγράδι δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας παρά τις πιέσεις