ΚΟΣΜΟΣ

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Θανατηφόρες συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Θανατηφόρες συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων

Τουλάχιστον 31 άτομα, πολλοί εξ αυτών άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων μαχητών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως δήλωσαν ένας ιερέας και στελέχη του Ερυθρού Σταυρού.

Συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα έξω από την πόλη Ντεκόα, περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκί, όταν μαχητές της συμμαχίας μουσουλμάνων ανταρτών Σελεκά, οι οποίοι κατέλαβαν το 2013 την εξουσία (αλλά φέτος ανατράπηκαν), επιτέθηκαν σε ένα οδόφραγμα που είχαν στήσει πολιτοφύλακες των αντιμπαλακά, των χριστιανικών πολιτοφυλακών.

«Χθες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού συνέλεξαν 21 πτώματα, τα περισσότερα αμάχων. Υπήρχαν επίσης νεκροί αντιμπαλακά», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο καθολικός ιερέας Εβεράλντο ντε Σόουζα.

Ακόμα 10 πτώματα, τα οποία πιθανολογείται πως ανήκουν σε μαχητές Σελεκά και φορούσαν στρατιωτικές στολές, ανακαλύφθηκαν σε ένα μαζικό τάφο, δήλωσε ο ιερέας, προσθέτοντας ότι πολλοί άμαχοι που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κατάφεραν να διαφύγουν βρίσκοντας καταφύγιο σε θάμνους. Μία ακόμα γυναίκα σκοτώθηκε την Πέμπτη στη Ντεκόα, δήλωσε.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι υπάλληλοί του καταμέτρησαν περίπου 30 πτώματα την Τετάρτη στη Ντεκόα, αφότου αρχικά τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στην πόλη από μαχητές Σελεκά. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα όταν χριστιανοί πολιτοφύλακες επιτέθηκαν στην πόλη και συγκρούστηκαν με μαχητές της Σελεκά.

Διαβάστε ακόμα:

Όσλο: Σκότωσε την κόρη της επειδή την ενοχλούσε να κάνει chat!