ΚΟΣΜΟΣ

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το ναυάγιο

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το ναυάγιο

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο την Πέμπτη ενός πορθμείου – εν μέσω θύελλας – σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των αρχών.


Στο μεταξύ στη διάρκεια μιας επιχείρησης τη νύχτα κατάφερε να ανελκυθεί το MV Miraz, το οποίο εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 200 ανθρώπους, από τον ποταμό Μέγκνα όπου είχε βυθιστεί.

Οι αρχές έχουν παραδώσει στους συγγενείς δεκάδες σορούς, όμως πολλοί από τους επιβαίνοντες στο φέρι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πορθμείο που σημειώθηκε στην περιοχή Μουνσιγκάντζ, περίπου 50 χλμ. νότια από την πρωτεύουσα Ντάκα.

Η έρευνα για τους αγνοούμενους θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Σάιφουλ Χάσαν Μπάνταλ διοικητής της περιφέρειας Μουνσιγκάντζ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι παραμένουν στις όχθες του ποταμού αναμένοντας νέα για τους αγνοούμενους συγγενείς τους.

Σύμφωνα με τους επιζώντες, σχεδόν 100 επιβάτες του πορθμείου κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις ακτές, όμως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες στο MV Miraz, πρόσθεσε ο Μπάνταλ.

Το φέρι το οποίο ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία δεν διατηρούσε κατάλογο με τους επιβάτες.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την κυκλοφορία των πλοίων στους ποταμούς του Μπανγκλαντές επεσήμανε ότι το πορθμείο μετέφερε περισσότερους επιβάτες από την κανονική του χωρητικότητα που ήταν 122 άνθρωποι.

Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί αποζημίωση 1.000 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

Τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται πλοία που κινούνται στα ποτάμια του Μπανγκλαντές είναι πολύ συχνά, ιδίως όταν ξεσπούν θύελλες την εποχή των μουσώνων στη χώρα, που μετράει πάνω από 200 μεγάλους ποταμούς και παραπόταμους. Τα πλοία είναι το κυριότερο μέσο μεταφοράς στις αγροτικές περιοχές της υπαίθρου, ιδίως στο νότιο και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Ναυάγιο με εκατοντάδες αγνοούμενους στο Μπαγκλαντές