ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αποφασιστικότητα για δράση κατά της Μπόκο Χαράμ

Γαλλία: Αποφασιστικότητα για δράση κατά της Μπόκο Χαράμ

Ως την «αλ Κάιντα» της Δυτικής Αφρικής χαρακτήρισε την ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», η οποία έχει απαγάγει περισσότερες από 200 μαθήτριες, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν.

«Η Μπόκο Χαράμ δεν είναι πια μια τοπική τρομοκρατική οργάνωση, λειτουργεί καθαρά ως επιχείρηση της Αλ Κάιντα, είναι μια Αλ Κάιντα της Δυτικής Αφρικής», δήλωσε ο Τζόναθαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Παρίσι, έπειτα από μία σύνοδο δυτικοαφρικανών ηγετών για το θέμα αυτό.

«Έχουμε δείξει την αποφασιστικότητά μας για μια περιφερειακή προσέγγιση. Αν οι χώρες της Δυτικής Αφρικής δεν δράσουν από κοινού, δεν θα μπορέσουμε να συντρίψουμε αυτούς τους τρομοκράτες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί, δήλωσε ότι οι γειτονικές προς τη Νιγηρία χώρες είναι έτοιμες να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον της Μπόκο Χαράμ.

«Υπάρχει αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο αυτή την κατάσταση... να εξαπολύσουμε έναν πόλεμο, έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην Μπόκο Χαράμ», είπε μετά τη σύνοδο που συγκλήθηκε στο Παρίσι, προκειμένου να καθοριστεί μια κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Ταϊβάν: Έμαθε για την αυτοκτονία φίλης της μεταδίδοντάς τη στον αέρα! (vid)