ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νεκρός ο επικεφαλής της αντιαεροπορικής άμυνας

Συρία: Νεκρός ο επικεφαλής της αντιαεροπορικής άμυνας

Ο επικεφαλής της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, όπως δήλωσαν τόσο ισλαμιστές μαχητές όσο και μια μη κυβερνητική οργάνωση.


Υποστήριξαν ότι ο στρατηγός Χουσέιν Ίσακ υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του που προκλήθηκαν χθες στη Μλέιχα κατά την επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ, η οποία φαίνεται ότι είχε σκοπό να επεκτείνει τον προεδρικό έλεγχο γύρω από την πρωτεύουσα πριν από τις εκλογές της 3ης Ιουνίου.

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις, που έχουν μια μεγάλη βάση στη Μλέιχα και είναι υπεύθυνες για την απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων, δεν έχουν διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον πόλεμο με τους αντάρτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν αεροπορική δύναμη.

Ωστόσο ο Ίσακ είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους που σκοτώνεται στη διάρκεια των τριών ετών που μαίνεται ο πόλεμος.
«Ανακοινώνουμε καλά νέα στο ισλαμικό έθνος, το θάνατο ενός από τους ηγέτες των απίστων, του στρατηγού Χουσέιν Γιακούμπ Ίσακ, επικεφαλής της Αντιαεροπορικής Διοίκησης στη Μλέιχα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Μέτωπο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε επίσης το θάνατο του Ίσακ στη Μλέιχα, η οποία βρίσκεται κοντά στο δρόμο που ενώνει την κεντρική Δαμασκό με το διεθνές αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης: WSJ: Η Τεχεράνη στρατολογεί Αφγανούς για να πολεμήσουν στη Συρία