ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση θα καταθέσει ο Στρος-Καν για την ταινία με την υπόθεση Sofitel

Μήνυση θα καταθέσει ο Στρος-Καν για την ταινία με την υπόθεση Sofitel

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση εντός των προσεχών ημερών κατά της ταινίας του Αμπελ Φεράρα "Welcome to New York", η οποία αναφέρεται στην υπόθεση του Sofitel που προκάλεσε την πτώση του τότε γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έβαλε τέλος στις πολιτικές του φιλοδοξίες.


Σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο δικηγόρος του Ζαν Βέιλ δήλωσε ότι η ταινία είναι "ένα σκατό, μία κουράδα σκύλου"...

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν "είναι αηδιασμένος και τρομαγμένος από την ταινία αυτή" και "ζήτησε από τους δικηγόρους του να καταθέσουν μήνυση για δυσφήμηση εξαιτίας των κατηγοριών για βιασμό και για τους υπαινιγμούς που εμφανίζονται καθ΄όλη τη διάρκεια της ταινίας", διευκρίνισε ο δικηγόρος του.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν "απηλλάγη των κατηγοριών κατά τον πλέον σαφή τρόπο από τον εισαγγελέα της Νέα Υόρκης" στην υπόθεση Sofitel και όπως όλοι "έχει το δικαίωμα στη λήθη...Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του και οι δικηγόροι του τον συμβούλευσαν να μην δει την αηδιαστική ταινία", πρόσθεσε.

Η δημοσιογράφος Αν Σενκλέρ, πρώην σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν, εκφράζει την αηδία της για την ταινία "Welcome to New York" του Αμπελ Φεράρα, που αναφέρεται στην υπόθεση του Sofitel, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

"Δεν συνηθίζω από τις στήλες αυτές να κοινοποιώ τα προσωπικά μου συναισθήματα. Ομως, καθώς η προσωπικότητα της Σιμόν στην ταινία "Welcome to New York" υποτίθεται ενσαρκώνει εμένα, θέλω απλώς να εκφράσω εδώ την αηδία μου... Δεν θα κάνω τη χάρη στους κ.κ. Φεράρα και Μάραβαλ (συμπαραγωγός) να προσφύγω στη δικαιοσύνη... Δεν προσφεύγω κατά της βρωμιάς, την φτύνω", γράφει η δημοσιογράφος σε σημείωμά της στη γαλλική ιστοσελίδα της Huffington Post, την οποία και διευθύνει.

Η ταινία "Welcome to New York", με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Ζακλίν Μπισέ, προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο φεστιβάλ των Καννών.