ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Σε ετοιμότητα για υπερχείλιση του Δούναβη

Βουλγαρία: Σε ετοιμότητα για υπερχείλιση του Δούναβη

Τα έργα οχύρωσης των τοπικών αρχών στις ακτές του Δούναβη, στην περιφέρεια Βίντιν της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, θα επιθεωρήσει εκτάκτως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τσβετλίν Γιόφτσεφ.

Τον Γιόφτσεφ θα συνοδεύσει ο διοικητής της πυροσβεστικής, Νικολάι Νικόλοφ, ενώ όπως μεταδίδουν τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ η ανησυχία των κατοίκων των παραδουνάβιων πόλεων για τυχόν πλημμύρες, όπως συνέβη στη Σερβία, είναι έκδηλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάθμη του ποταμού «άγγιξε» τα εννιά μέτρα (σ.σ. το καλοκαίρι η στάθμη του Δούναβη δεν ξεπερνά τα δύο με τρία μέτρα στα περισσότερα σημεία του στο Βίντιν) το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές οι οποίοι εργάζονται για την οχύρωση της ακτής με αναχώματα και σάκους με άμμο.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Βίντιν Κράστιο Σπάσοφ ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ, ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο έχει τεθεί σε λειτουργία το περιφερειακό επιτελείο κρίσεως που εξετάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενόψει της αναμενόμενης ανόδου της στάθμης του Δούναβη.

Την ίδια ώρα, σχέδια έκτακτης ανάγκης για οχύρωση ακτών και λιμανιών, όπως και για ενδεχόμενη εκκένωση, ετοιμάζουν οι αρχές της Νικόπολης, της Λομ, της Ρούσε και άλλων παραδουνάβιων πόλεων, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στα βουλγαρικά μέσα.

Η στάθμη του Δούναβη αναμένεται να ανέβει ως το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή, είπε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ ο διευθυντής της δημόσιας «Αρχής Έρευνας και Συντήρησης του Δούναβη», Γκιόργκι Γκιοργκίεφ.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αξιωματούχο, πρόκειται για κοινή εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε εδώ τα τελίκα αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες

Βρετανία: Έδειρε τον… εαυτό του για να αποφύγει το αλκοτέστ!

Νέα Υόρκη: Ψηλό φορτηγό - κοντή γέφυρα. Λάθος συνδυασμός! (photo+vid)

ΗΠΑ: Μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε ανθρώπους!

Νέα Ζηλανδία: Γάτα… dealer άφησε στην πόρτα της ναρκωτικά!