ΚΟΣΜΟΣ

Μαλί: Ελεύθεροι οι περίπου 30 όμηροι των ανταρτών

Μαλί: Ελεύθεροι οι περίπου 30 όμηροι των ανταρτών

Ελευθέρους άφησαν οι αντάρτες τουαρέγκ στο Μαλί τους περίπου τριάντα κυβερνητικούς αξιωματούχους που απήγαγαν το Σάββατο από το Κιντάλ, όπως έγινε γνωστό από πηγή της MINUSMA, της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα.


«Μόλις παραλάβαμε περίπου 30 ομήρους, δεν είναι σε κακή κατάσταση. Δύο είναι πολύ κουρασμένοι», δήλωσε ένας αξιωματούχος της MINUSMA.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε ένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση παράδοσης των ομήρων στη MINUSMA. Είναι «28 με 30» άνθρωποι «βρίσκονται στα χέρια της MINUSMA», πρόσθεσε.

Χθες Κυριακή βράδυ ο Μούσα Μάρα, ο πρωθυπουργός του Μαλί είχε ανακοινώσει ότι οι αρχές κινητοποιούνται για να πετύχουν την απελευθέρωση των ομήρων.
Οι αξιωματούχοι βρίσκονταν από το Σάββατο στα χέρια του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ (MNLA), των τουαρέγκ ανταρτών που είναι παρόντες στο Κιντάλ, το οποίο ανακοίνωσε ότι τους «συνέλαβε» μετά τις μάχες που σημειώθηκαν στην πόλη την ίδια ημέρα με τον στρατό του Μαλί.

Σύμφωνα με το MNLA, οι συγκρούσεις του Σαββάτου είχαν στόχο να υπερασπιστούν τις θέσεις του κινήματος απέναντι σε μια επίθεση του στρατού, με την ευκαιρία μιας επίσκεψης στο Κιντάλ του Μάρα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Μαλί εξήγησε ότι οι στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση από ένοπλες ομάδες την ώρα που μεριμνούσαν για την ασφάλεια της επίσημης αποστολής.

Όπως αναφέρει ο απολογισμός της κυβέρνησης στη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι, μεταξύ αυτών οκτώ στρατιώτες.

Διαβάστε επίσης: Μαλί: Αντάρτες κρατούν ομήρους 30 κυβερνητικούς υπαλλήλους