ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση από τις ΗΠΑ στο στρατό της Ταϊλάνδης να σεβαστεί τις «δημοκρατικές αρχές»

Έκκληση από τις ΗΠΑ στο στρατό της Ταϊλάνδης να σεβαστεί τις «δημοκρατικές αρχές»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κάλεσαν τον στρατό της Ταϊλάνδης να επιδείξει σεβασμό στις «δημοκρατικές αρχές» και να τηρήσει τη δέσμευσή του ότι δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει πραξικόπημα, μετά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου που ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο επικεφαλής του στρατού.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Προσδοκούμε ότι ο στρατός της Ταϊλάνδης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, ότι δηλαδή δεν πρόκειται για πραξικόπημα αλλά για μια προσωρινή κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, υποναύαρχος Τζον Κίρμπι. «Είναι σημαντικό να σεβαστούν τις δημοκρατικές αρχές», επεσήμανε.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της χώρας, Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα, ανακοίνωσε την επιβολή στρατιωτικού νόμου με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης, μετά τις πολύμηνες διαδηλώσεις. Προειδοποίησε παράλληλα ότι οι στρατιώτες θα αναλαμβάνουν δράση εφόσον διαπιστώσουν ότι γίνεται χρήση όπλων με σκοπό τον τραυματισμό αμάχων.

Αξιωματούχοι του στρατού διαβεβαίωσαν επανειλημμένως ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί πραξικόπημα και η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά με τα καθήκοντά της.

«Υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για πραξικόπημα, ότι είναι μια προσωρινή λύση. Προσδοκούμε ότι θα… τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», επανέλαβε ο Κίρμπι.

Διαβάστε επίσης:

Τον συνέλαβαν γιατί πήγε να κάνει σεξ με...