ΚΟΣΜΟΣ

Τζιμπουτί: Δύο νεκροί από επίθεση σε εστιατόριο

Τζιμπουτί: Δύο νεκροί από επίθεση σε εστιατόριο

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και πολλά ακόμα τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε εστιατόριο του Τζιμπουτί, όπου συχνάζουν πολλοί ξένοι.

Δύο εκρήξεις έγιναν έξω από το εστιατόριο La Chaumiere, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι και να τραυματιστούν αρκετοί από τους πελάτες.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές προσπαθούν ακόμη να επιβεβαιώσουν τις πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε χειροβομβίδα και η δεύτερη σε επίθεση αυτοκτονίας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι το Τζιμπουτί, πρώην γαλλική αποικία, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Γαλλίας στην Αφρική, καθώς και μια σημαντική αμερικανική βάση, η οποία χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Υεμένη και τη Σομαλία. Το Τζιμπουτί μετέχει επίσης με στρατιώτες στη δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, η οποία μάχεται τους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ.

Παραλλήλως, το λιμάνι του Τζιμπουτί χρησιμοποιείται από τα σκάφη που μετέχουν στη διεθνή επιχείρηση για την καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοιχτά της Σομαλίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Σεισμός στη Λήμνο: Δείτε τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Διαβάστε ακόμα:

Νορβηγία: Κυνηγός εντόπισε τον Μεγαλοπόδαρο; (video)

Γαλλία: 2,5 εκατ. ευρώ πουλήθηκαν δύο σελίδες του Τεντέν!