ΚΟΣΜΟΣ

Γιανουκόβιτς: «Σέβομαι την επιλογή του λαού στις προεδρικές εκλογές»

Γιανουκόβιτς: «Σέβομαι την επιλογή του λαού στις προεδρικές εκλογές»

Ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει διαφύγει στη Ρωσία από τα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ότι "σέβεται" την επιλογή του λαού μετά την εκλογή του Πέτρο Ποροσένκο στην προεδρία της χώρας.


"Ανεξάρτητα από την περιφέρεια ή τη συμμετοχή, όποια κι αν είναι η επιλογή που έγινε, σέβομαι αυτή την επιλογή, η οποία έγινε την πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας", αναφέρει ο Γιανουκόβιτς σε δήλωση που εξέδωσε από το Ροστόφ επί του Ντον (νότια Ρωσία) και αναμεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

"Θέλω ωστόσο να υπογραμμίσω πως, για τη νομιμότητα των εκλογών και τη νομιμότητα του ίδιου του προέδρου, η συμμετοχή των νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας μας είναι απαραίτητη", πρόσθεσε διατυπώνοντας την εκτίμηση πως "πολλοί ψηφοφόροι των περιφερειών αυτών προσβλήθηκαν και ταπεινώθηκαν από τις πράξεις της παράνομης εξουσίας".

Σύμφωνα με τον Γιανουκόβιτς, ο "πρώτος" στόχος της εξουσίας μετά την εκλογή του Ποροσένκο είναι "να βάλει τέλος στο λουτρό αίματος" που λαμβάνει χώρα και "να αποσύρει τα στρατεύματα" από τις αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία η Μόσχα