ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Έδεσε σε μπάρα τον κωφάλαλο εγγονό της για να πάει για δουλειά

Ινδία: Έδεσε σε μπάρα τον κωφάλαλο εγγονό της για να πάει για δουλειά

Σοκάρουν οι εικόνες από την Ινδία όπου μια γιαγιά έδωσε σε σιδερένια μπάρα τον εννιάχρονο Λακάν Κάλε, τον εγγονό της που δεν ακούει, δεν μιλάει και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και επιληψία.

Η γυναίκα πουλάει παιχνίδια και λουλούδια στους δρόμους της Μουμπάις, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει τον εγγονό της, τον οποίο τον μεγάλωσε κάτω από το στέγαστρο μιας στάσης λεωφορείου, αφού δεν έχουν σπίτι για να μείνουν.

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να τον δέσω γιατί αν χαθεί δεν μπορεί να μιλήσει», λέει η γυναίκα.

Ο πατέρας του Λακάν πέθανε πριν από πολλά χρόνια και η μητέρα του τον εγκατέλειψε. Μάλιστα μια φωτογραφία του που τον δείχνει δεμένο από την σιδερένια μπάρα δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα, προκαλώντας την ανησυχία σε αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις και την αστυνομία.

Από εκείνη τη μέρα μάλιστα το παιδί βρίσκεται υπό την φροντίδα ενός κρατικού ιδρύματος φροντίδας παιδιών.

Όπως λέει η γιαγιά του εννιάχρονου, ο Λακάν συνηθίζει να τριγυρίζει και συχνά έχει κινδυνέψει από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, όσο εκείνη και η εγγονή της βγάζουν τα προς το ζην.

Τα βράδια μάλιστα τον έδενε πάνω της όσο κοιμόντουσαν στο πεζοδρόμιο για να μην χαθεί.

«Είμαι μια μόνη ηλικιωμένη γυναίκα. Κανείς δεν μου έδινε σημασία μέχρι που η εφημερίδα έκανε το ρεπορτάζ. Ο Λακάν πήγαινε σε ένα ειδικό σχολείο, αλλά τον έδιωξαν», είπε.

Παρ' όλ' αυτά το αγόρι βρίσκεται τώρα σε ένα ίδρυμα για παιδιά με αναπηρίες, που όμως, όπως παραδέχονται οι εργαζόμενοί του, έχει πάρα πολλές ελλείψεις.

Η γιαγιά του πάντως πιστεύει ότι είναι καλύτερα από το να βρίσκεται στον δρόμο και ελπίζει ότι ο μικρούλης θα έχει εκεί ένα καλύτερο μέλλον.