ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Βολές Μπορίσοφ κατά Ορεσάρσκι και Στανίσεφ

Βουλγαρία: Βολές Μπορίσοφ κατά Ορεσάρσκι και Στανίσεφ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλγαρία Μπόικο Μπορίσοφ επανέλαβε το αίτημά του για άμεσες πρόωρες βουλευτικές εκλογές και διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα επιδιώκει απόλυτη αυτοδυναμία.


Ο πρόεδρος του GERB Μπόικο Μπορίσοφ, σε συνέντευξή του στο κανάλι "Νόβα Τέλεβίζιγια", κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Πλάμεν Ορεσάρσκι ότι "συνεχίζει να κάθεται σε μια καρέκλα που δεν του ανήκει".

Μίλησε δε για "θράσος" σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ, ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει σύντομα την υποψηφιότητα του νέου Βούλγαρου Επιτρόπου στη μελλοντική Κομισιόν.

Ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε ακόμη ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια να πεισθούν οι Βούλγαροι για την ανάγκη, το GERB να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αριστερής πτέρυγας του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γιαννάκη Στοΐλοφ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι TV 7, ότι "στις επόμενες εκλογές το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα πρέπει να πάει με καινούργια ηγεσία".

Οι δηλώσεις του ενισχύουν την άποψη, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι δεν αποκλείεται υποψήφιος Βούλγαρος Επίτροπος να είναι ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών αλλά και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ. Ώστε να αποχωρήσει διακριτικά ύστερα από τη βαριά πολιτική ήττα των Βούλγαρων Σοσιαλιστών στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Βουλγαρία: Πρώτη δύναμη το GERB στις ευρωκλογές