ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Ποροσένκο

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Ποροσένκο

Τηλεφώνημα στο νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα και κατά τη διάρκεια του αφενός τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές, αφετέρου του εξέφρασε την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία που έχει να εφαρμοσθούν σύντομα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία για να ενωθεί η χώρα και να αναπτύξει μια βιώσιμη οικονομία, ένα ελκυστικό για τις επενδύσεις κλίμα και (ο Ποροσένκο) να σχηματίσει μια υπεύθυνη κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανησυχίες όλων των Ουκρανών» προσέθεσε η αμερικανική προεδρία σε μια ανακοίνωση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα «συνεχάρη τον Πέτρο Ποροσένκο για τη νίκη του και μοιράστηκε μαζί του την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειές του να ενώσει την χώρα του και να την κάνει να προοδεύσει» υπογράμμισε επιπλέον ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού του προέδρου (των ΗΠΑ) στην Ευρώπη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δε δόθηκε καμία επιπλέον λεπτομέρεια για μια ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί την Ευρώπη στις αρχές Ιουνίου προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για την 70ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στηρίζει Ποροσένκο η Αμερική