ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Επίθεση σε οικία υπουργού με τέσσερις νεκρούς

Τυνησία: Επίθεση σε οικία υπουργού με τέσσερις νεκρούς

Τέσσερις τυνήσιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης από «τρομοκρατική» επίθεση η οποία είχε στόχο την οικία του υπουργού Εσωτερικών στην πόλη Κασερίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Έγινε τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ και στόχο το σπίτι του υπουργού Εσωτερικών, όπου τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Αρουί.

Δεν έγινε γνωστό ποιος ήταν μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Λοτφί Μπεν Τζεντού συνήθως διαμένει στην πρωτεύουσα Τύνιδα , ενώ η γυναίκα και τα παιδιά του ζουν στην Κασερίν. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων πήγε στο σπίτι του υπουργού και είδε ίχνη αίματος στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.

Η Τυνησία πέρασε μια δύσκολη χρονιά το 2013 με δύο πολιτικές δολοφονίες και κλιμάκωση της βίας κατά αστυνομικών στόχων. Όλες οι επιθέσεις τότε αποδόθηκαν στον κίνημα της ισλαμικής τζιχάντ που είχε αποκτήσει δυναμική μετά την ανατροπή του επί σειρά ηγέτη της χώρας Μπεν Αλί το 2011 που σήμανε και την έναρξη της αποκαλούμενης Αραβικής Άνοιξης.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρένα Δούρου για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Τσίπρας: Ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές το συντομότερο δυνατόν