ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Συνελήφθη 82χρονος για την πυρκαγιά στον οίκο ευγηρίας

Νότια Κορέα: Συνελήφθη 82χρονος για την πυρκαγιά στον οίκο ευγηρίας

Έναν 82ετών άνδρα με άνοια, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε οίκο ευγηρίας στη Τζανγκσόνγκ (300 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Σεούλ) που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 21 άτομα, τραυματίζοντας άλλους 8 (οι έξι πολύ σοβαρά), συνέλαβε η αστυνομία της Νότιας Κορέας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα), ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής κατάφερε να τη θέσει υπό έλεγχο 30 λεπτά αργότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Yonhap.

Στη μονάδα όπου ξέσπασε η φωτιά φιλοξενούνταν ηλικιωμένοι μεταξύ 70 και 80 ετών, κυρίως άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Korea Times, οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν σε θέση να περπατήσουν εξαιτίας μειωμένης κινητικότητας ή της πλήρους αδυναμίας τους να αυτοεξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι θάνατοι προκλήθηκαν από ασφυξία, ενώ στελέχη του οίκου ευγηρίας αυτού και της πυροσβεστικής διέψευσαν πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι ορισμένα από τα θύματα ήταν δεμένα στα κρεβάτια τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι βάρδια στον οίκο ευγηρίας την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά είχε μόνο ένα άτομο.

Διαβάστε ακόμα:

Νότια Κορέα: 21 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο