ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Τριπλή επίθεση της Μπόκο Χαράμ με 35 θύματα

Νιγηρία: Τριπλή επίθεση της Μπόκο Χαράμ με 35 θύματα

Τουλάχιστον 35 άτομα σκοτώθηκαν χθες βράδυ σε τρία χωριά της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, όταν μαχητές της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν ένοπλη επίθεση.

Δεκάδες μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης, ντυμένα με στρατιωτικές στολές, επέβαιναν σε οχήματα 4x4 και μοτοσικλέτες και με το που προσέγγισαν τα χωριά, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως και να πυρπολούν σπίτια πετώντας βόμβες μολότοφ.

«Η Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε σε τρία χωριά την Τετάρτη το πρωί. Σκοτώθηκαν τριάντα πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων 26 στο Γκουμούσι», δήλωσε ένας στρατιώτης από το Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας.

«Οι αντάρτες έριξαν βόμβες μολότοφ στα σπίτια, πυρπολώντας τα και πυροβόλησαν εναντίον των κατοίκων που προσπάθησαν να διαφύγουν», πρόσθεσε.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο Γκουμούσι περίπου στις 06:00 το πρωί (08:00 ώρα Ελλάδας) και σκότωσαν 26 κατοίκους, πρόσθεσε ο στρατιωτικός.

Παρόλα αυτά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι νεκροί στο χωριό αυτό είναι 42.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον των γειτονικών χωριών Αμούντα και Αρμπόκο, 125 χιλιόμετρα από το Μαϊντουγκούρι, σκοτώνοντας 9 ανθρώπους και καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια.

«Οι δράστες έφτασαν στις 02:00 (04:00 ώρα Ελλάδας) την ώρα που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν και έριξαν βόμβες μολότοφ στα σπίτια οι οποίες εξερράγησαν και προκάλεσαν πυρκαγιές», είπε ένας κάτοικος, ο Πρίντα Τακουέσε.

«Στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον των ανθρώπων την ώρα που έτρεχαν για να βγουν από τα σπίτια τους, σκοτώνοντας εννέα και τραυματίζοντας 13 ακόμη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δεσμεύθηκε να εξαπολύσει μια «επιχείρηση σε πλήρη κλίμακα» εναντίον των ισλαμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι απήγαγαν στα μέσα Απριλίου περισσότερες από 200 μαθήτριες από ένα χωριό στα βορειοανατολικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία: Ο πρόεδρος διατάσσει επίθεση εναντίον της Μπόκο Χαράμ