Αυστραλία: Διεκδικεί την αποπληρωμή διδάκτρων από... νεκρούς φοιτητές

Αν και ο Αυστραλός πρωθυπουργός έσπευσε να διαψεύσει τη σχετική είδηση, εντούτοις ο σάλος συνεχίζεται στην Αυστραλία από τη δήλωση του υπουργού Παιδείας, Κρίστοφερ Πάιν, ότι η κυβέρνηση θα διεκδικεί την αποπληρωμή οφειλών για πανεπιστημιακά δίδακτρα και από νεκρούς φοιτητές.

Αυστραλία: Διεκδικεί την αποπληρωμή διδάκτρων από... νεκρούς φοιτητές

Σύμφωνα με ισχύον σύστημα αν κάποιος πεθάνει και χρωστά ακόμα τα πανεπιστημιακά του δίδακτρα, (που στην Αυστραλία είναι υποχρεωτικά) το χρέος του παραγράφεται.

Ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι το δημόσιο θα πρέπει να διεκδικεί τα δίδακτρα από τα περιουσιακά στοιχεία των φοιτητών του ή των γονιών τους.

Μαζί του συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών, Τζο Χόκι, που είπε ότι πρέπει να ισχύει για τους φοιτητές ότι ισχύει για την αποπληρωμή οποιουδήποτε άλλου δανείου, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση δεν θα διεκδικεί την αποπληρωμή διδάκτρων, από τους νεκρούς φοιτητές, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή