ΚΟΣΜΟΣ

Ταλιμπάν: Θα πολεμάμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος Αμερικανός

Ταλιμπάν: Θα πολεμάμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος Αμερικανός

Ο ένοπλος αγώνας θα συνεχιστεί από τους ταλιμπάν μέχρι να αποχωρήσει από το Αφγανιστάν και ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τους Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύει να διατηρήσει 9.800 στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν μετά την ολοκλήρωση της αποστολής των μάχιμων δυνάμεων του NATO στα τέλη του έτους, εάν ο επόμενος αφγανός πρόεδρος δεχθεί να υπογράψει τη διμερή συνθήκη για την ασφάλεια.

«Ο Τζιχάντ (σ.σ. ιερός πόλεμος) είναι υποχρεωτικός εναντίον τους και ο λαός μας θα συνεχίσει την νόμιμη αντίσταση και τον Τζιχάντ εναντίον τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση αυτή είναι ταυτόσημη με μια που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη, στην οποία το ισλαμιστικό κίνημα τόνισε πως με δεδομένη «την εμπειρία του παρελθόντος, θα πούμε στους Αμερικανούς ότι εάν θέλουν να χάσουν τον καιρό τους εδώ, να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα μας. . . θα υποστούν τις συνέπειες περισσότερο από τους άλλους», προφανώς υπαινισσόμενο τον πόλεμο των μουτζαχεντίν εναντίον των σοβιετικών δυνάμεων τη δεκαετία του 1980.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση ΗΠΑ στο Πεκίνο για τις εντάσεις στη θάλασσα της Κίνας