ΚΟΣΜΟΣ

Ταγίπ Ερντογάν: «Αγνοήστε τις διαδηλώσεις»

Ταγίπ Ερντογάν: «Αγνοήστε τις διαδηλώσεις»

Ο Ταγίπ Ερντογάν καλεί την νεολαία της Τουρκίας να αγνοήσει την πρώτη επέτειο από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της πλατείας Ταξίμ.

«Ένα χρόνο μετά, άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και οι λεγόμενοι καλλιτέχνες, καλούν σε διαδηλώσεις, αλλά εσείς, η νεολαία της Τουρκίας, δεν θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το BBC.

Αφορμή στάθηκε η διοργάνωση διαδηλώσεων για σήμερα, Σάββατο, σε διάφορα μέρη της χώρας, με πρωτοπόρους την ομάδα «Αλληλεγγύη Ταξίμ», που ήταν, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, και ο βασικός πυρήνας των περσινών διαδηλώσεων.

Χιλιάδες αστυνομικοί και δεκάδες αντλίες νερού έχουν ήδη «επιστρατευτεί». Ας σημειωθεί ότι τον τελευταία χρόνο η καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία μετράει νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Μάλιστα, μια 64-χρονη διαδηλώτρια που ήταν σε κώμα από τον Δεκέμβρη απεβίωσε χθες.

Παράλληλα, οι κατηγορίες προς τον Ερντογάν για αυταρχισμό και διαφθορά πολλαπλασιάστηκαν. Ακόμα περισσότερο μετά το μπλοκάρισμα των Social Media με την αιτολογία ότι χρησιμοποιούνται για την υπονόμευση της τουρκικής κυβέρνησης. Πάντως, το κόμμα του φαίνεται πως παραμένει δημοφιλές καθώς κέρδισε στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μαρτίου, τις πρώτες εκλογές μετά τις περσινές διαδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Άρση του αποκλεισμού του youtube διέταξε το Συνταγματικό Δικαστήριο

Ένας χρόνος μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στους δρόμους οι Τούρκοι