ΚΟΣΜΟΣ

Η κηδεία του νεαρού καρκινοπαθούς που συγκλόνισε τον κόσμο... (pics+video)

Η κηδεία του νεαρού καρκινοπαθούς που συγκλόνισε τον κόσμο... (pics+video)

Εκατοντάδες κόσμου είχαν σηκώσει ψηλά τον αντίχειρά τους...

Η οικογένεια, οι φίλοι και όσοι εμπνεύστηκαν από τον αγώνα του 19χρονου Stephen που έχασε τη ζωή του από καρκίνο, ήταν εκεί στο τελευταίο αντίο. Η μητέρα του είχε παρακαλέσει να μη φορέσει κανείς μαύρα ρούχα ενώ το κίτρινο, το αγαπημένο χρώμα του νεαρού δέσποζε παντού.

19 κίτρινα μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό μετά τη λήξη της τελετής ενώ είχε προηγηθεί αγρυπνία για δύο μέρες έξω από το σπίτι της οικογένειας. Παρόντες στην κηδεία εκτός από τους συγγενείς και τους φίλους ήταν και ο κωμικός Jason Manford ο οποίος είχε στηρίξει την καμπάνια του άτυχου Stephen.

Ο 19χρονος πέθανε μετά από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο και αφού πρώτα είχε καραφέρει να μαζέψει τέσσερα εκατομμύρια λίρες για το σκοπό του που δεν ήταν άλλος από το να συγκεντρώσει χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση Teenage Cancer Trust που στέκεται στο πλευρό εφήβων καρκινοπαθών. Έτσι, ξεκίνησε έναν έρανο μέσω του ιστοτόπου JustGiving που ειδικεύεται σε φιλανθρωπικές εκστρατείες, χωρίς να μπορεί να φανταστεί το κύμα συμπαράστασης που θα ξεσήκωνε αυτή η πράξη του.

Δείτε τα βίντεο

Διαβάστε επίσης: Συγκίνηση για το θάνατο του 19χρονου φιλάνθρωπου καρκινοπαθή