ΚΟΣΜΟΣ

Η εκλογή στην προεδρία της Αιγύπτου του Σίσι δίνει "νέα ελπίδα" στην χώρα

Η εκλογή στην προεδρία της Αιγύπτου του Σίσι δίνει "νέα ελπίδα" στην χώρα

Η εκλογή στην προεδρία της Αιγύπτου του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δίνει "νέα ελπίδα" στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα στον κόσμο, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άνουαρ Γκαργκάς.


Η πλούσια αυτή χώρα είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της κυβέρνησης στην Αίγυπτο και της έχει χορηγήσει πολλή βοήθεια από τότε που ο αιγυπτιακός στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, τον περσινό Ιούλιο.

"Χρειάζεται όλοι να υποστηρίξουμε την Αίγυπτο ως έθνος και τον λαό της (...) Η Αίγυπτος και ο λαός της μας είναι αγαπητοί", σημείωσε ο Γκάργκας σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Σίσι κατήγαγε μια συντριπτική νίκη στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην χώρα του αυτήν την εβδομάδα. Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει προβλήματα διαφθοράς, υψηλής ανεργίας και ενός διευρυνόμενου δημοσιονομικού ελλείμματος.

"Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και οι προσδοκίες είναι τεράστιες, αλλά η στιγμή που βλέπουμε σήμερα είναι η πιο ελπιδοφόρα εδώ και τρία χρόνια", υπογράμμισε, καταλήγοντας ο Γκαργκάς.

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος: Ακυρώθηκε η αμνηστία που είχε χορηγηθεί σε 52 πρόσωπα