ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πέταξαν χειροβομβίδα στην κούνια μωρού! (photos)

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πέταξαν χειροβομβίδα στην κούνια μωρού! (photos)

Με σοβαρά εγκαύματα, δίνοντας «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλεύεται ένα 19 μηνών αγοράκι, έπειτα από ρίψη χειροβομβίδας αναισθητοποίησης (stun grenade) στην κούνια του, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας εναντίον βαρόνων ναρκωτικών.

Η μαμά του Bounkham Phonesavanh Jr, είχε πάρει το άτυχο αγοράκι μαζί της σε επίσκεψη στην αδερφή της, όταν μια ομάδα SWAT εισέβαλε στο σπίτι, ρίχνοντας μια χειροβομβίδα στο κρεβατάκι του.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί βαριές κακώσεις και εγκαύματα, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο στήθος του.

«Προσγειώθηκε στο πάρκο του και εξερράγη στο μαξιλάρι του, δίπλα στο πρόσωπό του», ανέφερε η μητέρα του παιδιού που νοσηλεύεται σε κώμα, σε μια ειδική μονάδα εγκαυμάτων, συμπληρώνοντας:

«Πήγαμε να τον δούμε και ολόκληρο το πρόσωπό του είχε ανοίξει. Έχει ένα μεγάλο κόψιμο στο στήθος του. Είναι μόλις 19 μηνών και δεν έκανε τίποτα . . .».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αστυνομίας, Rick Darby, δήλωσε ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός κυκλώματος ναρκωτικών, ενώ η ειδική ομάδα SWAT είχε ένταλμα να συλλάβει έναν άνδρα που κατείχε ναρκωτικά και όπλα στο σπίτι. «Σε αυτό, δεν υπήρχαν ούτε παιδικά ρούχα, ούτε παιχνίδια ώστε να μαρτυρούν πως κάποιο παιδί ζει εκεί», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ολόκληρη η μονάδα του είναι συντετριμμένη από το περιστατικό.

«Προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούσε να πάει κάτι χειρότερα», κατέληξε.

Ο Wanis Thometheva, 30 ετών, τελικά συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ωστόσο η οικογένεια του Bou Jr δε διαθέτει ιατρική ασφάλιση, με αποτέλεσμα να έχει συσταθεί ειδικό ταμείο για τη νοσηλεία και τη θεραπεία του μικρού...

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω… κόψιμο σκύλου! (video+photos)

Τουρκία: Αλεξιπτωτιστής αιωρούταν στο υψηλότερο κτίριο της χώρας! (video+photos)