ΚΟΣΜΟΣ

Καμερούν: Ελεύθεροι δύο Ιταλοί ιερείς και μία Καναδή μοναχή που είχαν απαχθεί

Καμερούν: Ελεύθεροι δύο Ιταλοί ιερείς και μία Καναδή μοναχή που είχαν απαχθεί

Ελεύθεροι αφέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας που πέρασε δύο Ιταλοί ιερείς και μια Καναδή μοναχή που είχαν απαχθεί στις αρχές του Απριλίου στο βόρειο Καμερούν και αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Μάρουα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, με στρατιωτικό αεροσκάφος σήμερα το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την είδηση για την απελευθέρωση των ομήρων επιβεβαίωσε και ο υπουργός Επικοινωνιών του Καμερούν.


"Επιβεβαιώνω την απελευθέρωση των δύο ιερέων και της μοναχής που είχαν απαχθεί πριν από μερικές εβδομάδες. Είναι καλά στην υγεία τους και τώρα βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Γιαουντέ", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο υπουργός Επικοινωνιών Ίσα Τσιρόμα Μπακαρί.

Οι τρεις όμηροι "αφέθηκαν ελεύθεροι αυτήν την νύχτα γύρω στις 02:00 π.μ. Οι στρατιωτικοί μας τους παρέλαβαν από ένα χωριό κοντά στο Αμσιντέ", στο Καμερούν κοντά στην μεθόριο με την Νιγηρία, στην οποία κρατούνταν οι όμηροι, δήλωσε πηγή της ασφάλειας του Καμερούν.

"Μείναμε μια εβδομάδα στην Νιγηρία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Τελικά μας τους παρέδωσαν κατά την διάρκεια της νύχτας", εξήγησε χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σήμερα το πρωί, στρατιωτικοί του Τάγματος Ταχείας Επέμβασης (BIR) του Καμερούν και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο βρισκόντουσαν στο αεροδρόμιο του Μάρουα.
Οι τρεις όμηροι είχαν απαχθεί στις αρχές του Απριλίου από ενόπλους στο βόρειο Καμερούν, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Μάρουα, στο βόρειο άκρο του Καμερούν στα σύνορα με την Νιγηρία.

Καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή αυτή, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας του Καμερούν την απέδωσαν αμέσως σε ένοπλους Νιγηριανούς ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ: Δεκάδες παιδιά- μετανάστες, νεκρά στο Καμερούν