ΚΟΣΜΟΣ

«Θα πρέπει να πάρει χρόνο για να προσαρμοστεί» δηλώνει ο πατέρας του Αμερικανού λοχία

«Θα πρέπει να πάρει χρόνο για να προσαρμοστεί» δηλώνει ο πατέρας του Αμερικανού λοχία

Ο Αμερικανός λοχίας που αφέθηκε το Σάββατο ελεύθερος, μετά από 5 χρόνια κράτησης από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο έως ότου συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα, δήλωσε την Κυριακή ο πατέρας του, παρομοιάζοντας το γιο του ως ένα δύτη ο οποίος πρέπει να επιστρέψει αργά στην επιφάνεια.

Ο Μπάουι Μπέργκνταλ αφέθηκε ελεύθερος μετά από συμφωνία ανταλλαγής του ίδιου με την απελευθέρωση 5 μελών των Ταλιμπάν, οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές του Γκουατάναμο της Κούβας και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Κατάρ.

Οι γονείς του Μπέργκνταλ, Μπομπ και Τζάνι, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο από το Μπόιζ του Άινταχο των ΗΠΑ, ότι δεν βλέπουν την ώρα να καλωσορίσουν σπίτι τον γιος τους, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχουν μιλήσει μαζί του.

owebergdah506g

«Υπάρχει λόγος για αυτό και ο λόγος είναι ότι ο Μπάουι απουσίαζε τόσο καιρό που δεν θα είναι εύκολη για αυτόν η επιστροφή», δήλωσε ο πατέρας του Αμερικανού λοχία. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία επανένταξης του 28χρονου γιου του αναμένεται να πάρει χρόνο.

«Είναι σαν ένας δύτης, ο οποίος πηγαίνει για μια κατάδυση σε βαθιά νερά και πρέπει να ανέβει στην επιφάνεια ώστε να κάνει αποσυμπίεση και να βγάλει από το σύστημά του τις φυσαλίδες αζώτου. Εάν ανέβει στην επιφάνεια πολύ γρήγορα, αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για αυτόν».

2e8d1b9a7cf t607

Η μητέρα του Μπέργκνταλ δήλωσε ότι ανυπομονεί να κρατήσει τον γιο της στην αγκαλιά της. Απευθυνόμενη στον γιο της είπε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι σε θέση να σε βοηθήσουν σε όλα τα στάδια της αποκατάστασής σου, ώστε να είσαι πλήρως υγιής. Πρέπει να τους εμπιστευτείς. Είναι εντάξει. Δώσε στον εαυτό σου όλο το χρόνο που χρειάζεσαι ώστε να αναρρώσεις. Δεν υπάρχει πίεση χρόνου», είπε.

Ο Μπέργκνταλ παραδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις αμερικανικές δυνάμεις και μεταφέρθηκε την Κυριακή στο ιατρικό κέντρο του Λάντστουλ της Γερμανίας. Αφού ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις, θα μεταφερθεί στη στρατιωτική ιατρική μονάδα του Σαν Αντόνιο του Τέξας, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία που θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Η Χρυσή Αυγή επέστρεψε στη Νίκαια: «Αλήτες θα σας φέρουμε τα τάγματα εφόδου»

Αυτός ο Τρικαλινός είναι ισόβιος πρωταθλητής στη… δηλωτή!