ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο Μπόγιαν Πάιτιτς εξελέγη πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος

Σερβία: Ο Μπόγιαν Πάιτιτς εξελέγη πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο Μπόγιαν Πάιτιτς εξελέγη νέος πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (DS) στη Σερβία και θα αντικαταστήσει τον Ντράγκαν Τζίλας.


Στην εκλογική συνέλευση του κόμματος, που διεξήχθη το Σάββατο, 1.461 σύνεδροι ψήφισαν τον κ. Πάιτιτς και 1277 στήριξαν τον Ντράγκαν Τζίλας. Συνολικά ψήφισαν 2.768 αντιπρόσωποι.

Η εκλογική συνέλευση του κόμματος εξέλεξε επίσης πέντε αναπληρωτές προέδρους- τους Μπόρκο Στεφάνοβιτς, Νατάσα Βούτσκοβιτς, Γκόραν Γέσιτς, Μάγια Βιντένοβιτς και Γκόρντανα Τσόμιτς.

Ήταν η τελευταία φορά που οι εκλογές στο Δημοκρατικό Κόμμα διεξήχθησαν με το σύστημα αντιπροσώπων και πλέον θα είναι άμεσες, ανέφερε ο κ. Πάιτιτς.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στον αντίπαλό του Ντράγκαν Τζίλας και στους υποστηρικτές του ως κομματικούς φίλους.

"Το Δημοκρατικό Κόμμα απέδειξε ότι είναι το πιο φιλελεύθερο και πιο πολιτισμένο κόμμα στη χώρα. Για πρώτη φορά, κάτοικος της Βοϊβοντίνας γίνεται πρόεδρος μεγάλου κοινοβουλευτικού κόμματος. Αποδείξαμε ότι δεν έχουμε προκαταλήψεις" τόνισε ο κ. Πάιτιτς.

Ο Μπόγιαν Πάιτιτς, ο οποίος είναι πρόεδρος της κυβέρνησης της επαρχίας Βοϊβοντίνα, τόνισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ξεκινά αγώνα για "την απελευθέρωση της Σερβίας από τη δημαγωγική εξουσία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος".

Διαβάστε επίσης: Ο Μ. Τζούριτς ορίστηκε επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης