ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Βρετανοί αστυνομικοί σκάβουν για τη μικρή Μαντλίν (video+ pics)

Πορτογαλία: Βρετανοί αστυνομικοί σκάβουν για τη μικρή Μαντλίν (video+ pics)

Μια χωματερή κοντά στο σημείο από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν ΜακΚαν αποκλείστηκε τη Δευτέρα από την αστυνομία, καθώς οι αρχές υποψιάζονται ότι το κοριτσάκι βρίσκεται θαμμένο κάτω από τόνους σκουπιδιών.

Το σημείο που απέκλεισε η πορτογαλική αστυνομία απέχει μόλις 300 μέτρα από το τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουθ, όπου έκανε διακοπές η Μαντλίν με την οικογένειά της τον Μάιο του 2007.

Εξιδεικευμένα συνεργεία θα χρησιμοποιήσουν ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και εκσκαφείς για να ξεκινήσει μια από τις πιο σημαντικές προσπάθειες που έχει κάνει έως τώρα η αστυνομία για να βρει απαντήσεις στο μυστήριο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Στην Πορτογαλία έφτασαν επίσης και στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, που θα παρακολουθήσουν την πορεία των ερευνών.

Βρετανοί αστυνομικοί κατέβηκαν στο θέρετρο Αλγκάρβε της Praia da Luz, όπου είχε εξαφανιστεί η μόλις τριών ετών Μαντλίν το Μάιο του 2007.

Η ομάδα αναζήτησης, έχει σύνδεση με τις πορτογαλικές αρχές και πέρασαν πάνω από επτά ώρες χαρτογράφηση της περιοχής, μόλις 300 μέτρα από το οικογενειακό διαμέρισμα όπου εθεάθη η μικρή για τελευταία φορά.

Οι ντετέκτιβ αναμένεται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ραντάρ εδάφους και να αρχίσουν τις εργασίες εκσκαφής για στοιχεία που θα μπορούσαν να λύσουν την τραγική υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Θαμμένη στην Πορτογαλία η μικρή Μαντλίν;