ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στο Λονδίνο εξόριστος πολιτικός

Συνελήφθη στο Λονδίνο εξόριστος πολιτικός

Ο εξόριστος Πακιστανός πολιτικός Αλτάφ Χουσέιν, ηγέτης του πανίσχυρου Κινήματος Μουταχίντα Κουάμι (MQM), συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του MQM, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για βίαιες αντιδράσεις στο Πακιστάν.


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας 60χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος στη διάρκεια επιδρομής νωρίς σήμερα το πρωί σε σπίτι του βορειοδυτικού Λονδίνου, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.
Άνδρες της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων ερευνούν το σπίτι.

Εκπρόσωπος του Κινήματος στο αρχηγείο του στο βόρειο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι ο Χουσέιν συνελήφθη και είπε ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.

Ο Χουσέιν, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους πολιτικούς ηγέτες του Πακιστάν, καταζητείται στην πατρίδα του σε σχέση με μία υπόθεση δολοφονίας και ζει αυτοεξόριστος στο Λονδίνο απο τις αρχές της δεκαετίας του 90.

Η επιρροή του στο Καράτσι θεωρείται πολύ μεγάλη και λέγεται ότι μπορεί να κινητοποιεί ολόκληρες συνοικίες αυτής της πόλης των 18 εκατομμυρίων κατοίκων από το Λονδίνο.

Οι υποστηρικτές του τον περιγράφουν ως έναν μεσοαστό, φιλικό προς τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά για τους αντιπάλους του που τον κατηγορούν για δολοφονίες και βία είναι ένας τύραννος, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Όπως είπαν οι κάτοικοι της περιοχής του Λονδίνου όπου κατοικεί ο Χουσέιν, εντός λίγων μόνο λεπτών από τη σύλληψή του οι καταστηματάρχες έσπευσαν να κλείσουν τα καταστήματά τους φοβούμενοι βίαια επεισόδια.

Διαβάστε επίσης: Αρνήθηκαν να ομολογήσουν την κλοπή και τους έκοψαν τα χέρια!