ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτηρίστηκε η Αλ Νόσρα

Τουρκία: «Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτηρίστηκε η Αλ Νόσρα

Στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων στις οποίες επιβάλλει κυρώσεις, πρόσθεσε το μέτωπο Αλ Νόσρα η Τουρκία. Πρόκειται για ισλαμιστική οργάνωση που δρα στη Συρία και θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Ο κατάλογος αυτός, μετά την αναθεώρησή του από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύεται στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης σήμερα.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι ένα από τα κυριότερα τζιχαντιστικά κινήματα που μάχεται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Τουρκία κατηγορήθηκε κατ' επανάληψη από τους δυτικούς συμμάχους της ότι "κλείνει τα μάτια" στη δράση του Μετώπου και άλλων ακραίων οργανώσεων στα σύνορά της με τη Συρία, ακόμη και ότι τους παρέχει βοήθεια ή τις εξοπλίζει. Η Άγκυρα ωστόσο έχει διαψεύσει κατηγορηματικά όλες αυτές τις κατηγορίες.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της περισσότερους από 1 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες που έφυγαν από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 162.000 άνθρωποι τα τελευταία τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

«Επανέρχεται» το Youtube στην Τουρκία