ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρός Σταυρός: Aνέστειλε τις δραστηριότητες του στη Λιβύη

Ερυθρός Σταυρός: Aνέστειλε τις δραστηριότητες του στη Λιβύη

Τις δραστηριότητές της στη Λιβύη, μετά τη δολοφονία ενός στελέχους της, Ελβετού υπηκόου, στη Σύρτη, περίπου 500 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ανέστειλε προς το παρόν η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως δήλωσε ωστόσο στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ο εκπρόσωπος του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισμού Νταβίντ-Πιερ Μαρκέτ, η ΔΕΕΣ δεν θα αποχωρήσει από τη Λιβύη. «Δεν σχεδιάζουμε να εγκαταλείψουμε τη χώρα, η οποία μας χρειάζεται» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΕΕΣ.

Ο 42χρονος Ελβετός ο οποίος βρισκόταν στη Λιβύη για λογαριασμό της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου δολοφονήθηκε από ενόπλους, οι οποίοι σταμάτησαν το όχημά του ενώ βρισκόταν σε μια αποστολή στη Σύρτη. Ο Μίχαελ Γκρόιμπ εργαζόταν για περισσότερα από επτά χρόνια στη ΔΕΕΣ και είχε συμμετάσχει σε αποστολές στο Ιράκ, στο Σουδάν, στην Υεμένη και στη Γάζα. Είχε σταλεί στη Μισράτα τον περασμένο Μάρτιο από τη ΔΕΕΣ, η οποία απέκτησε μόνιμη παρουσία στη Λιβύη το 2011, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προσφέρει βοήθεια στους φυλακισμένους και να αναζητήσει αγνοούμενους.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση απασχολεί περίπου 30 άτομα από το διεθνές προσωπικό της και άλλους 150 ντόπιους στην Λιβύη, βοηθώντας κρατούμενους, τραυματίες ή εκτοπισμένους.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Λιβύης δυσκολεύονται να επιβάλουν την τάξη στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα από το 2011, μετά την ανατροπή και δολοφονία του επί σειρά ετών ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι.

Διαβάστε ακόμα:

Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!

Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;