ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτος πρεσβευτής κατά του οργανωμένου εγκλήματος ο Τζάκι Τσαν!

Πρώτος πρεσβευτής κατά του οργανωμένου εγκλήματος ο Τζάκι Τσαν!

Ο πρώτος πρεσβευτής μιας εκστρατείας κατά του οργανωμένου εγκλήματος που ξεκίνησε την Πέμπτη (5/6) η Ιντερπόλ σε όλον τον κόσμο προτάθηκε να γίνει ο Τζάκι Τσαν, ο Κινέζος ηθοποιός που έγινε διάσημος παγκοσμίως με τα απίθανα ακροβατικά του σε ταινίες κουνγκ-φου.

Η εκστρατεία, που τιτλοφορείται «Απωθώντας το Έγκλημα», θα περάσει μεταξύ άλλων από την Μπογκοτά, το Νταρ ες Σαλάμ, την Τζακάρτα, το Κόπερ της Σλοβενίας και το Παρίσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διεθνής οργάνωση αστυνομικής συνεργασίας που εδρεύει στη Λιόν.

Στόχος της Ιντερπόλ είναι «να κινητοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας και το ευρύ κοινό» ώστε να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που έχει η εγκληματικότητα στη ζωή των ανθρώπων και να προτείνουν καινοτόμες ιδέες για την πρόληψη του εγκλήματος και την καταπολέμησή του, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Ρόναλντ Κ. Νομπλ.

Ο 60χρονος Τζάκι Τσαν, που έχει πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 100 ταινίες, είναι γνωστός για το ακροβατικό, χορευτικό στυλ των «μαχών» που δίνει, αλλά και για το χιούμορ του.

Διαβάστε ακόμα:

Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!

Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;